Jeugd

Jongens en meisjes, iedere maandagavond kunnen jullie bij ons komen schaken. 

De meeste avonden krijgen jullie schaakles en spelen jullie mee in de Keizercompetitie. Daar de groep kinderen zo groot is hebben we jullie verdeeld in 3 groepen.

Groep 1 krijgt vanaf 19:30 uur tot 20:00 uur schaakinstructie en vanaf 20:00 uur tot 21.30 uur spelen jullie mee in de Keizercompetitie bij de senioren. Als je wint of gelijk speelt (remise) dan krijg je daarvoor punten. (zie voor meer informatie onze website:  jeugd; competitie reglementen).

Groep 2 en 3 krijgen tussen 18:30 uur en 19:30 uur een half uur schaakles volgens de KNSB stappenmethode en daarnaast  spelen jullie gezamenlijk een half uur Jeugd Keizercompetitie. Als je wint of gelijk speelt (remise) dan krijg je daarvoor punten. (zie voor meer informatie onze website:  jeugd; competitie reglementen).

 

Wat is de KNSB stappenmethode?

Er zijn zes stappen. De meesten van jullie  zullen beginnen met Stap 1. Bij iedere stap hoort een lesboek en elke week krijg je wat huiswerk mee dat we de volgende clubavond gaan nakijken. Als je goed je best doet dan kan je aan het eind van het seizoen zelfs een echt schaakdiploma behalen en wie wil dit nu niet boven zijn bed hebben hangen. Ben je geslaagd voor Stap 1 dan ga je volgend jaar naar Stap 2 en als je blijft schaken en steeds beter wordt kom je steeds een stap verder en kan je over een aantal jaren (zie groep 1) zelfs met de senioren-competitie(s) meedoen.

Naast de avonden schaakles en Keizercompetitie spelen we ook nog ca. drie avonden in het seizoen een Snelschaakcompetitie. Ook hier hebben we drie aparte groepen. De groepen 2 en 3 spelen ieder hun eigen snelschaakcompetitie en groep 1 speelt mee bij het snelschaken in groep B van de seniorencompetitie. (zie voor meer informatie onze website:  jeugd; competitie reglementen).

 

Tot slot: Ook dit seizoen spelen we weer mee in de Grand Prix van de Leidse Schaakbond.

 

PS. zie voor afmeldingen/indeling seizoen onze website m.b.t. jaarprogramma jeugd.

 

 

 

 

Het 11-jarig jeugdlid Arthur de Winter van Schaakclub De Vennep is tweede geworden op het NK tot en met 12 jaar (NK-D), gespeeld op 30 mei tm 1 juni 2019. Na 9 zware wedstrijden behaalde Arthur 7 punten waarmee drie spelers op de eerste plaats kwamen. In de tiebreak trok Wendy Huang aan het langste eind en werd daarmee Nederlands kampioen, terwijl Roger Labruyère derde werd. Met de hoogste toernooiprestatierating (1862) kijkt Arthur terug op een goed toernooi. Arthur heeft door goed zijn tijd te gebruiken mooie stellingen opgebouwd, maar af en toe ook gewonnen door middel van prachtige tactische combinaties.

De uitslagen en ranglijst van de individuele spelers en de ranglijst van de scholen is hier onder te vinden

Op zaterdag 6 april organiseerde Schaakclub De Vennep het tweede schoolschaakkampioenschap voor basisschoolkinderen uit de Haarlemmermeer. In wijkgebouw Linquenda speelden 42 jongens en meisjes om de titel schoolschaakkampioen van de Haarlemmermeer. Er waren 19 scholen vertegenwoordigd waarvan 4 scholen genoeg deelnemers hadden om te strijden voor de schoolprijzen.

Op zaterdag 6 april zal Schaakclub De Vennep van 13:00 uur tot 17:00 uur een schaaktoernooi organiseren voor kinderen die op de basisschool zitten. Dit toernooi wordt gehouden in Wijkgebouw Linquenda, Oostmoor 52, Nieuw-Vennep.

Op zaterdag 21 april werd het schoolschaakkampioenschap gehouden voor basisschoolkinderen uit de Haarlemmermeer. Schaakclub De Vennep organiseerde het toernooi in wijkgebouw Linquenda, waaraan 43 jongens en meisjes mee deden. Zij vertegenwoordigden 14 scholen.

Jeugdlid Arthur de Winter is op het ‘Nederlands Kampioenschap E persoonlijk 2018’ tweede geworden. Arthur speelde op 30 en 31 maart 9 wedstrijden en behaalde 7 punten. Op basis van deze prestatie wordt Arthur door de KNSB uitgezonden naar het ‘European Youth Chess Championship’ in Riga, Letland (19–30 Augustus). De volledige uitslagen zijn hier te vinden: http://nkepersoonlijk.nbsb.org/2018/