Jeugd

 Jeugdleden kunnen instromen op het moment dat er proeflessen worden aangeboden. Deze zijn op maandagavond. Wil je meedoen aan de eerstvolgende serie proeflessen? Stuur ons een mailtje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je naam, je leeftijd en je schaakervaring en we laten je weten wanneer de eerstvolgende proeflessen zijn.

 

De meeste maandagavonden krijgen jullie schaakles en spelen jullie mee in de Keizercompetitie. 

De jongere jeugdleden (9 jaar of ouder) krijgen tussen 18:30 uur en 19:30 uur een half uur schaakles volgens de KNSB stappenmethode en daarnaast spelen jullie een half uur Jeugd Keizercompetitie. Als je wint of gelijk speelt (remise) dan krijg je daarvoor punten. (zie voor meer informatie onze website: jeugd; competitie reglementen).

 

De oudere jeugdleden (13 jaar of ouder) krijgen vanaf 19:30 uur tot 20:00 uur schaakinstructie en vanaf 20:00 uur tot 21.30 uur spelen jullie mee in de Keizercompetitie bij de senioren. Als je wint of gelijk speelt (remise) dan krijg je daarvoor punten. (zie voor meer informatie onze website:  jeugd; competitie reglementen).

 

Wat is de KNSB stappenmethode?

Er zijn zes stappen. De meesten van jullie zullen beginnen met Stap 1. Bij iedere stap hoort een lesboek. Als je goed je best doet dan kan je aan het eind van het seizoen zelfs een echt schaakdiploma behalen. Ben je geslaagd voor Stap 1 dan ga je volgend jaar naar Stap 1+ en als je blijft schaken en steeds beter wordt kom je steeds een stap verder en kan je over een aantal jaren zelfs met de senioren-competitie(s) meedoen.

Momenteel geven we bij de jongere jeugdleden les in de Stappen 1, 1+ en 2. Bij de oudere jeugdleden wordt er gewerkt in Stap 3 maar vrij regelmatig worden er ook wedstrijdjes nagespeeld op het bord.

Naast de avonden schaakles en Keizercompetitie spelen we ook nog ca. drie avonden in het seizoen een Snelschaakcompetitie. De oudste jeugdleden spelen mee bij het snelschaken in groep B van de seniorencompetitie. (zie voor meer informatie onze website:  jeugd; competitie reglementen).

 

Het 11-jarig jeugdlid Arthur de Winter van Schaakclub De Vennep is tweede geworden op het NK tot en met 12 jaar (NK-D), gespeeld op 30 mei tm 1 juni 2019. Na 9 zware wedstrijden behaalde Arthur 7 punten waarmee drie spelers op de eerste plaats kwamen. In de tiebreak trok Wendy Huang aan het langste eind en werd daarmee Nederlands kampioen, terwijl Roger Labruyère derde werd. Met de hoogste toernooiprestatierating (1862) kijkt Arthur terug op een goed toernooi. Arthur heeft door goed zijn tijd te gebruiken mooie stellingen opgebouwd, maar af en toe ook gewonnen door middel van prachtige tactische combinaties.

De uitslagen en ranglijst van de individuele spelers en de ranglijst van de scholen is hier onder te vinden

Op zaterdag 6 april organiseerde Schaakclub De Vennep het tweede schoolschaakkampioenschap voor basisschoolkinderen uit de Haarlemmermeer. In wijkgebouw Linquenda speelden 42 jongens en meisjes om de titel schoolschaakkampioen van de Haarlemmermeer. Er waren 19 scholen vertegenwoordigd waarvan 4 scholen genoeg deelnemers hadden om te strijden voor de schoolprijzen.

Op zaterdag 6 april zal Schaakclub De Vennep van 13:00 uur tot 17:00 uur een schaaktoernooi organiseren voor kinderen die op de basisschool zitten. Dit toernooi wordt gehouden in Wijkgebouw Linquenda, Oostmoor 52, Nieuw-Vennep.

Op zaterdag 21 april werd het schoolschaakkampioenschap gehouden voor basisschoolkinderen uit de Haarlemmermeer. Schaakclub De Vennep organiseerde het toernooi in wijkgebouw Linquenda, waaraan 43 jongens en meisjes mee deden. Zij vertegenwoordigden 14 scholen.

Jeugdlid Arthur de Winter is op het ‘Nederlands Kampioenschap E persoonlijk 2018’ tweede geworden. Arthur speelde op 30 en 31 maart 9 wedstrijden en behaalde 7 punten. Op basis van deze prestatie wordt Arthur door de KNSB uitgezonden naar het ‘European Youth Chess Championship’ in Riga, Letland (19–30 Augustus). De volledige uitslagen zijn hier te vinden: http://nkepersoonlijk.nbsb.org/2018/

 

Subcategorieën