Jeugd

 Ben jij tussen de 9 en 18 jaar oud?

Tijdens een serie van 4 proeflessen kijken we wat jij al weet (en kan) en hoe we je het beste meer kunnen laten leren over schaken ūüėä. Als je besluit te blijven kom je na de proeflessen in een groepje te werken dat ongeveer evenveel weet als jij en gaan jullie steeds meer leren.¬†

Let op: We hebben vaste momenten voor proeflessen. Wil je meer informatie? Stuur ons dan een mailtje met je naam, leeftijd en schaakervaring!

In het seizoen 2023-2024 schaakt de jeugd van schaakclub De Vennep in 3 groepen. De schaakavond is op maandagavond in Wijkgebouw Linquenda. 

 

Maandagavond          18:00 uur - 19:00 uur            Stap 1

Maandagavond          18:30 uur - 19:30 uur            Stap 1 en 2

Maandagavond**     19:30 uur - 21:45 uur            Stap 3 en hoger

 

*Krijg je les in deze groep dan schaak je mee in de seniorencompetitie met aangepaste speeltijden.

 

Je krijgt les uit de KNSB stappenmethode, maar ook gebruiken we eigen ontwikkeld materiaal.

De meesten van jullie zullen beginnen met Stap 1. Bij iedere Stap hoort een lesboek. Heb je het lesboek uit en de schaaktrainers vinden dat je er klaar voor bent, dan doe je het examen van die Stap. Als je blijft schaken en steeds beter wordt, kom je steeds een Stap verder en kan je over een aantal jaar zelfs met de senioren-competitie meedoen.

 

Het 11-jarig jeugdlid Arthur de Winter van Schaakclub De Vennep is tweede geworden op het NK tot en met 12 jaar (NK-D), gespeeld op 30 mei tm 1 juni 2019. Na 9 zware wedstrijden behaalde Arthur 7 punten waarmee drie spelers op de eerste plaats kwamen. In de tiebreak trok Wendy Huang aan het langste eind en werd daarmee Nederlands kampioen, terwijl Roger Labruyère derde werd. Met de hoogste toernooiprestatierating (1862) kijkt Arthur terug op een goed toernooi. Arthur heeft door goed zijn tijd te gebruiken mooie stellingen opgebouwd, maar af en toe ook gewonnen door middel van prachtige tactische combinaties.

De uitslagen en ranglijst van de individuele spelers en de ranglijst van de scholen is hier onder te vinden

Op zaterdag 6 april organiseerde Schaakclub De Vennep het tweede schoolschaakkampioenschap voor basisschoolkinderen uit de Haarlemmermeer. In wijkgebouw Linquenda speelden 42 jongens en meisjes om de titel schoolschaakkampioen van de Haarlemmermeer. Er waren 19 scholen vertegenwoordigd waarvan 4 scholen genoeg deelnemers hadden om te strijden voor de schoolprijzen.

Op zaterdag 6 april zal Schaakclub De Vennep van 13:00 uur tot 17:00 uur een schaaktoernooi organiseren voor kinderen die op de basisschool zitten. Dit toernooi wordt gehouden in Wijkgebouw Linquenda, Oostmoor 52, Nieuw-Vennep.

Op zaterdag 21 april werd het schoolschaakkampioenschap gehouden voor basisschoolkinderen uit de Haarlemmermeer. Schaakclub De Vennep organiseerde het toernooi in wijkgebouw Linquenda, waaraan 43 jongens en meisjes mee deden. Zij vertegenwoordigden 14 scholen.

Jeugdlid Arthur de Winter is op het ‚ÄėNederlands Kampioenschap E persoonlijk 2018‚Äô tweede geworden. Arthur speelde op 30 en 31 maart 9 wedstrijden en behaalde 7 punten. Op basis van deze prestatie wordt Arthur door de KNSB uitgezonden naar het ‚ÄėEuropean Youth Chess Championship‚Äô in Riga, Letland (19‚Äď30 Augustus). De volledige uitslagen zijn hier te vinden: http://nkepersoonlijk.nbsb.org/2018/

 

Subcategorie√ęn