Op zaterdag 6 april organiseerde Schaakclub De Vennep het tweede schoolschaakkampioenschap voor basisschoolkinderen uit de Haarlemmermeer. In wijkgebouw Linquenda speelden 42 jongens en meisjes om de titel schoolschaakkampioen van de Haarlemmermeer. Er waren 19 scholen vertegenwoordigd waarvan 4 scholen genoeg deelnemers hadden om te strijden voor de schoolprijzen.

De kinderen speelden 7 partijen van 20 minuten per partij, in totaal werden 147 partijen gespeeld. Er werden 73 partijen gewonnen met wit, 56 gewonnen met zwart en 18 remises. Het toernooi bleef spannend tot de laatste ronde! De nummers 1 en 2 (David en Sipke) hadden beide 6 punten gescoord. Conform ons reglement is David van basisschool De Zilvermeeuw op basis van het Sonneborn-Berger systeem 1e geworden en Sipke van basisschool De Tweemaster 2e. Ook de nummers 3 en 4 (Viet en Robin) hadden evenveel punten. Ook hier moest het Sonneborn-Berger systeem toegepast worden. Dit bracht geen uitkomst, beiden bleven gelijk staan en zodoende moest er conform ons reglement geloot worden voor de 3e plaats. Helaas viel dat uit in het nadeel van Robin van basisschool De Tovercirkel en mocht Viet van basisschool De Bosrank zich de definitieve nummer 3 noemen.

De beste schakende basisschool was dit jaar De Tweemaster uit Vijfhuizen. Op de tweede plaats eindigde ’t Joppe uit Nieuw- Vennep en de derde plaats was voor De Tovercirkel uit Hoofddorp. De Bosrank viel helaas buiten de prijzen.

Voor de prijswinnaars waren er mooie bekers en ook voor de drie beste scholen waren er mooie bekers. Voor alle schakers was er een aandenken aan het toernooi: een schaakstuk als sleutelhanger.

Zowel de kinderen en ouders als de begeleidende senior- en jeugdleden van Schaakclub De Vennep vonden het toernooi zeer geslaagd. Op naar een traditie en dus de derde editie volgend schooljaar!

Heb je aan dit toernooi meegedaan en wil je nog beter leren schaken, neem dan contact met de schaakclub op, door een mail te sturen. Voor jeugdleden is er volgend jaar vast weer plaats. Ben je geïnteresseerd kom dan kijken op maandag 20 mei, maandag 27 mei en maandag 3 juni. Deze korte schaaklessen zijn van 19:00 uur tot 19:30 uur. Als je schaken dan na deze 3 lessen echt leuk vindt, dan kan je volgend schooljaar aan het begin van het seizoen bij ons starten. Voor seniorleden is zeker plaats. Interesse? Stuurt u dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De jeugd en senioren van Schaakclub De Vennep schaken op de maandagavond in wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep. De basisschooljeugd schaakt van 18:30 uur tot 19:30 uur verdeelt in 2 groepen, een startersgroep en een gevorderde groep. Onze oudste jeugd vanaf groep 8 en met het niveau van minimaal diploma stap 2 schaakt van 19:30 uur tot 21:00 uur. De interne competitie van deze oudste groep start gelijk met de interne competitie van de senioren om 20:00 uur.