Nieuws

Aanmelden voor de proeflessen in februari 2024 is niet meer mogelijk. De proeflessen zijn reeds gestart.

Ben je tussen de 9 jaar en 18 jaar oud en wil je meedoen aan de eerstvolgende serie proeflessen in het schaakseizoen 2024-2025? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ! Zet in het mailtje je naam, geboortedatum en schaakervaring. We zullen je vervolgens informeren over de exacte startdatum en tijd zodra dit bekend is.

Ben je jonger dan 9 jaar? Vanaf 8 jaar kunnen we jou op de wachtlijst zetten voor de eerstvolgende serie proeflessen na je 9de verjaardag!

Tijdens een serie van 4 proeflessen kijken we wat jij al weet (en kan) en hoe we je het beste meer kunnen laten leren over schaken ūüėä. Als je besluit te blijven kom je na de proeflessen in een groepje te werken dat ongeveer evenveel weet als jij en gaan jullie steeds meer leren.¬†

Let op: We hebben vaste momenten voor proeflessen. Wil je meer informatie? Stuur ons dan een mailtje met je naam, leeftijd en schaakervaring!

In het seizoen 2023-2024 schaakt de jeugd van schaakclub De Vennep in 3 groepen. De schaakavond is op maandagavond in Wijkgebouw Linquenda.

Maandagavond        18:00 uur - 19:00 uur Stap 1

Maandagavond        18:30 uur - 19:30 uur Stap 1 en 2

Maandagavond*      19:30 uur - 21:45 uur Stap 3 en hoger

*Krijg je les in deze groep dan schaak je mee in de seniorencompetitie met aangepaste speeltijden.

Op zondag 12 juni 2022 is Schaakclub De Vennep te vinden op de Sportfair bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp. De Sportfair is van 11:00 uur tot 15:30 uur/16:00 uur.

Als je bij ons langs komt, kan je bij ons een partijtje schaken. Dit kan op een gewoon schaakbord maar we hebben ook twee grote schaakborden met grote stukken. Tevens kan je dan een flyer meenemen met informatie over onze schaakclub. We hebben 3 verschillende flyers: voor de jongste jeugd, voor de oudste jeugd en voor de senioren.

Op maandag 12 september 2022 starten we voor de jongste jeugd (vanaf 9 jaar) ook weer met een serie van 4 kennismakingslessen. Heeft u zoon of dochter interesse? Dan kunt u uw zoon of dochter nu al aanmelden. Dit kan via het volgende mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  In de mail graag de naam van het kind en de leeftijd vermelden. De jeugdtrainers die deze kennismakingslessen geven, zijn op zondag 12 juni 2022 ook op de Sportfair.

Gezellig als je bij ons een partijtje komt schaken!

Op zaterdag 21 april zal Schaakclub De Vennep van 13:00 uur tot 17:00 uur een schaaktoernooi organiseren voor kinderen die op de basisschool zitten. Dit toernooi wordt gehouden in Wijkgebouw Linquenda, Oostmoor 52, Nieuw-Vennep.

Aan dit toernooi kunnen maximaal 60 kinderen deelnemen die op de basisscholen in de Haarlemmermeer en Hillegom zitten.

Er zijn 3 individuele prijzen te winnen voor de 3 beste schakers en er zijn 3 schoolprijzen te winnen waarbij gekeken wordt naar de resultaten van de 4 beste schakers per school.

Opgeven kan tot maandag 16 april 2018 op het volgende e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag in de mail vermelden de naam van uw zoon of dochter, de leeftijd van uw zoon of dochter, uw telefoonnummer en de basisschool waarop uw zoon of dochter zit.

Op 4 december 2017 zijn Gerard Duwêl, Piet van der Linden, Jim Meij, Rienk Offringa en Jaap Verwoert vanwege hun vijftig jaar of langer KNSB-lid, onderscheiden met de KNSB-erespeld.

Na vele jaren (35) trouwe inzet in meerdere bestuursfuncties heeft de schaakclub tijdens de algemene ledenvergadering d.d. 28 augustus 2017 besloten Jim tot erelid te benoemen.

Beste schaakleden,

Bijgaand de oorkonde die ik heb mogen ontvangen.  Nogmaals hartelijk dank voor deze waardering.

Jim

De zomer is bijna weer voorbij dat betekent dat wij weer gaan schaken. Op maandag 31 Augustus is de algemene ledenvergadering waarna wij ter afsluiting een potje gaan schaken en de week daarna, op 7 september begint het schaken weer. Voor de jeugd begint dat om 19:00 met een frisse blik op de schaaklessen en de senioren beginnen met de eerste ronde van de keizercompetitie om 20:00.