In verband met de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 (coranavirus) heeft de KNSB alle activiteiten tot en met 31 maart afgelast.

Het bestuur van Schaakvereniging De Vennep heeft besloten het advies van de KNSB op te volgen en alle clubactiviteiten tot 31 maart af te lasten.
Wat betekent, dat de eerstvolgende schaakavond op 6 april is, mits er voor die tijd geen andere beslissingen worden genomen, om de periode te verlengen.

Hieronder het volledige persbericht van de KNSB:

In verband met de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de KNSB alle activiteiten tot en met 31 maart afgelast. Aansluitend op deze maatregelen adviseert de KNSB u om alle activiteiten van uw club tot en met 31 maart af te gelasten, ook als aan deze activiteiten minder dan 100 personen deelnemen. Het gaat dus om de clubavond (of middag of ochtend), en ook om trainingen, bijeenkomsten etc.

Wij hebben de regionale bonden gevraagd hun competities en toernooien ook tot het met 31 maart af te gelasten.
De kast bestaat dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. De KNSB ondersteunt deze doelstelling, net als NOC*NSF en andere sportbonden. Bij eventueel noodzakelijk nieuw te nemen maatregelen laat de KNSB zich adviseren door het RIVM en NOC*NSF. Wij zullen u daar dan over informeren.

Met vriendelijke groet,
Koninklijke Nederlandse Schaakbond