Jeugd

Jongens en meisjes, iedere maandagavond kunnen jullie bij ons een uur komen schaken.

De meeste avonden krijgen jullie schaakles en spelen jullie mee in de Keizercompetitie. Daar de groep kinderen zo groot is hebben we jullie verdeeld in 3 groepen.  Groep 3 en 2  schaken en spelen tussen 18:30 uur en 19:30 uur en groep 1 schaakt en/of speelt vanaf 19:30 uur tot 21:00 uur.

Groep 3 en 2 krijgen een half uur schaakles volgens de KNSB stappenmethode. Daarnaast spelen jullie een half uur Keizercompetitie. In die competitie spelen jullie tegen de andere kinderen uit jullie groep.  Als je wint of gelijk speelt (remise) dan krijg je daarvoor punten. (zie voor meer informatie onze website:  jeugd; competitie reglementen).

Groep 1 krijgt een half uur schaakles en speelt vervolgens een uur Keizercompetitie. Als je wint of gelijk speelt (remise) dan krijg je daarvoor punten. (zie voor meer informatie onze website:  jeugd; competitie reglementen).

Wat is de KNSB stappenmethode?

Er zijn zes stappen. De meesten van jullie  zullen beginnen met Stap 1. Bij iedere stap hoort een lesboek en elke week krijg je wat huiswerk mee dat we de volgende clubavond gaan nakijken. Als je goed je best doet dan kan je aan het eind van het seizoen zelfs een echt schaakdiploma behalen en wie wil dit nu niet boven zijn bed hebben hangen. Ben je geslaagd voor Stap 1 dan ga je volgend jaar naar Stap 2 en als je blijft schaken en steeds beter wordt kom je steeds een stap verder en kan je over een aantal jaren zelfs met de senioren-competitie meedoen.

Naast de avonden schaakles en Keizercompetitie spelen we ook nog drie avonden in het seizoen een Snelschaakcompetitie. Ook hier hebben we drie aparte groepen. (zie voor meer informatie onze website:  jeugd; competitie reglementen).

Tot slot: Tijdens de vakanties (behalve de kerst- en zomervakantie) gaat het schaken gewoon door; er is dan geen les maar we spelen dan een soort recreatieschaak.

Ook hebben we een avond Sinterklaasschaak en Lenteschaak.

Let op!

De tijden kunnen afwijken van de wekelijkse tijden; zie hiervoor het Jeugdrooster.

Op zaterdag 21 april werd het schoolschaakkampioenschap gehouden voor basisschoolkinderen uit de Haarlemmermeer. Schaakclub De Vennep organiseerde het toernooi in wijkgebouw Linquenda, waaraan 43 jongens en meisjes mee deden. Zij vertegenwoordigden 14 scholen.

Jeugdlid Arthur de Winter is op het ‘Nederlands Kampioenschap E persoonlijk 2018’ tweede geworden. Arthur speelde op 30 en 31 maart 9 wedstrijden en behaalde 7 punten. Op basis van deze prestatie wordt Arthur door de KNSB uitgezonden naar het ‘European Youth Chess Championship’ in Riga, Letland (19–30 Augustus). De volledige uitslagen zijn hier te vinden: http://nkepersoonlijk.nbsb.org/2018/